woensdag, 31. januari 2018 - 17:07 Update: 31-01-2018 17:31

Mogelijkheid Formule 1 op TT circuit Assen verkend

Mogelijkheid Formule 1 op TT circuit Assen verkend
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Assen

Nadat het TT circuit eerder al een positieve beoordeling heeft gekregen van Charlie Whiting, de race-directeur van de Internationale Autosport Federatie (FIA) om Formule 1 race te mogen houden hebben de Provincie Drenthe en de gemeente Assen besloten een gezamenlijke verkenning te laten uitvoeren naar de economische en maatschappelijke betekenis van Formule 1 races op het TT circuit in Assen. Dit melden de provincie en de gemeente woensdag.

Extern bureau

Deze verkenning wordt uitgevoerd door een extern bureau. De verkenning bevat in elk geval de volgende onderwerpen: economische effecten, regelgeving en aansluiting bij gemeentelijk en provinciaal beleid. De gemeente en de provincie hebben samengewerkt om de opdrachtformulering op te stellen.
De verkenning zal naar verwachting in maart dit jaar worden afgerond.

Eenvoudige aanpassingen

Whiting voerde dus eerder al een grondige inspectie uit aan het circuit naar aanleiding van de aangevraagde keuring voor een zogenaamde Grade 1-licentie. Deze licentie is een vereiste om in de toekomst eventueel een formule 1 Race te kunnen organiseren. 'Whiting toonde zich onder de indruk van het TT-circuit en de hoge staat van onderhoud. Met enkele eenvoudige aanpassingen voldoet het circuit volgens hem aan alle eisen voor het verkrijgen van de Grade 1-licentie', aldus de provincie een gemeente.

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie: