zondag, 4. februari 2018 - 13:37 Update: 04-02-2018 13:46

Geen woningen afgesloten door Stedin tijdens de vrieskouperiode

Geen woningen afgesloten door Stedin tijdens de vrieskouperiode
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Met het oog op de komende vorstperiode aankomende week sluit wegbeheerder Stedin van maandag 5 februari tot en met vrijdag 9 februari geen elektriciteit en gas af. Dit heeft Stedin zondag bekendgemaakt.

Terughoudend in de winter

Consumenten die bijvoorbeeld door wanbetaling geen energieleverancier meer hebben, moeten volgens de wet worden afgesloten. In de winter zijn de netbeheerders altijd terughoudend met het afsluiten van klanten. Bij minimaal twee aaneengesloten dagen met vorst sluit de netbeheerder niet af. 

Prepaid

Ook klanten die mee doen aan de recent gestarte prepaid energiedienst worden tijdens de vorst niet afgesloten. Voor situaties waarbij sprake is van illegaal energie aftappen of op andere wijze frauderen, geldt de regeling niet.

Afsluiten is een ingrijpende gebeurtenis

Afgesloten worden is een ingrijpende gebeurtenis, die de situatie van een gezin alleen maar verergert. Toch komt met regelmaat voor dat een huishouden door het herhaaldelijk niet betalen van de energierekening worden afgesloten van gas en elektriciteit. In Rotterdam wordt gemiddeld dagelijks een huishouden afgesloten. Meer over hoe afsluiting is te voorkomen en het afsluitbeleid van Stedin staat op www.stedin.net/afsluitbeleid.

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie: