maandag, 5. februari 2018 - 17:44 Update: 05-02-2018 17:48

Lichte stijging aantal leerlingen speciaal onderwijs

Lichte stijging aantal leerlingen speciaal onderwijs
Foto: Archief EHF
Den Haag

Na een jarenlange daling is het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs in 2017 weer licht gestegen met 700 leerlingen. Dit heeft minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) in een brief aan de Tweede Kamer bekendgemaakt.

Daling voortgezet speciaal onderwijs

'Het aantal leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs  is gedaald  met bijna 200 leerlingen. Ook het aantal leerlingen in het praktijkonderwijs daalde met 125 leerlingen', aldus de minister. 

Doof

De groei in het speciaal onderwijs bestaat vooral uit leerlingen tot en met 7 jaar. Het gaat daarbij met name om meer leerlingen in cluster 2 - dove, slechthorende leerlingen en leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis -  dat niet onder het stelstel passend onderwijs valt. 

Juiste ondersteuning

Het totaal aantal leerlingen in het speciaal onderwijs blijft lager dan in 2014 met de invoering van passend onderwijs. 'Uiteindelijk gaat het erom dat leerlingen, naar welke school ze ook gaan, de juiste ondersteuning krijgen,' aldus minister Slob.

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Categorie:
Provincie: