donderdag, 1. maart 2018 - 19:22 Update: 01-03-2018 19:24

Grote brand bij autosloperij in Hoogezand

Grote brand bij autosloperij in Hoogezand
Foto: Archief bon
Brandweer

De blusploeg van Hoogezand werd donderdag opgeroepen voor een buitenbrand. Een buitenbrand die vervolgens een heel aantal brandweerpersoneel nog lang zou bezighouden. Op het terrein van een recyclingbedrijf aan de Foxham bleek er namelijk een stapel autowrakken in de brand staan.

Door de harde oostenwind kon de brand zich snel uitbreiden waardoor ook een loods, en later een heel aantal balen papier, bij de brand betrokken raakte. Men heeft direct groot opgeschaald en ervoor gezorgd dat snel veel bluswater beschikbaar kwam.

Om de multidisciplinaire samenwerking te coördineren werd opgeschaald naar GRIP 1 en later, vanwege het vrij grote effectgebied van de vrijkomende rook, naar GRIP 2. 

De brandweer heeft met de grote inzet de brand weten te beperken tot stapel wrakken, de loods en een opslag van papierafval. Vanwege de barre werkomstandigheden door de weersomstandigheden werden de ploegen halverwege de middag afgelost door collega brandweermensen. Die konden om 17:30 uur melden dat alle resten waren geblust waarna men kon beginnen met het opruimen van de slangen.

Vanwege de rook is er een NL Alert verstuurd, dat in de verre omgeving ontvangen werd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: