donderdag, 8. maart 2018 - 17:03 Update: 08-03-2018 23:22

Ravage op A2 na ongeval met meerdere voertuigen

Ravage op A2 na ongeval met meerdere voertuigen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Bosch

De A2 tussen Eindhoven en Den Bosch is donderdag nog voor het begin van de avondspits volledig afgesloten geweest bij Best. Oorzaak was een ongeluk waarbij onder meer een vrachtwagen betrokken is.

De polite sprak in de eerste meldingen over een grote ravage. Een woordvoerder liet  aan de VID weten dat er meerdere auto's en ten minste een, maar mogelijk meerdere vrachtwagens bij het ongeluk betrokken waren. Er zou daarnaast sprake zijn van meerdere gewonden. Een traumahelikopter landde op de snelweg.

Omrijden

Rijkswaterstaat zette  de snelweg al vanaf Eindhoven (bij knooppunt Ekkersweijer) om te voorkomen dat verkeer zich klem bleef rijden. Achter de locatie van het ongeluk sond  een plukje verkeer ingesloten.  Voor doorgaand verkeer vanuit Eindhoven richting het noorden gold een omrijdadvies via Tilburg over de A58 en A65.

Het opruimen van de ravage ging nog wel enkele uren duren. Dat was  slecht nieuws voor de avondspits rondom Eindhoven.. Veel automobilisten reden binnendoor via Best waardoor daar de problemen snel toenamen.

De problemen aan de noordkant van Eindhoven stapelden zich op. Op de Sonseweg (N620) was  vlakbij Best een ongeluk gebeurd. De weg was  in beide richtingen dicht, er stonden (mede door omrijders door de afgesloten A2) lange files. Opgeteld zag de VID 31 kilometer file rond Eindhoven. Vooral de noordkant van de stad stond vast. Mensen probeerden via allerlei lokale wegen de stad te verlaten, maar dit ging niet lekker. Een ongeluk op een van de sluiproutes (N620) werkte niet mee.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):