dinsdag, 27. maart 2018 - 9:49

Veel files dit lange paasweekend

Veel files dit lange paasweekend
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De avondspits op donderdag 29 maart verloopt volgens de ANWB extra druk. Voor veel Nederlanders begint dan het paasweekend.

De meeste mensen vertrekken direct naar hun vakantiebestemming. Dagjesmensen en honderdduizenden toeristen zorgen komend weekend eveneens voor files op de wegen. Vooral tweede paasdag wordt het heel druk met dagjesmensen en terugkerende toeristen.

Tijdens de avondspits op donderdag 29 maart is het drukker dan normaal, vooral op de A1 Amsterdam-Apeldoorn, de A2 tussen Den Bosch en Maastricht, de A12 Utrecht-Duitse grens in beide richtingen en de A50 Zwolle-Nijmegen. In Zuidoost-Amsterdam trekt The Passion donderdag veel publiek. De ANWB adviseert bezoekers aan het evenement om ruim op tijd te vertrekken.

Behalve de grote steden zijn dit paasweekend de Keukenhof, Paaspop in Schijndel en de Designer Outlet in Roermond de grote publiekstrekkers. Ook openen de attractieparken dit weekend hun deuren.

In Zandvoort worden zaterdag en zondag de jaarlijkse paasraces gehouden en in het oosten van het land trekken de traditionele paasvuren zondagavond de nodige bezoekers.

Tweede paasdag zijn er naast veel dagjesmensen ook veel terugkerende (buitenlandse) vakantiegangers op de weg. Daardoor ontstaan vanaf het middaguur vooral in het midden en zuiden van het land files.

Ook in het buitenland wordt het druk op de wegen. In België vooral op de routes naar de kust zoals de E40 Brussel-Oostende.

In Duitsland wordt het vooral op donderdagmiddag en tweede paasdag druk op de weg. Vooral in het zuiden bij München zorgen late  wintersporters voor files. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):