maandag, 9. april 2018 - 16:17 Update: 09-04-2018 16:34

Voor 100.000,- euro aan cash in Big Shoppers aangetroffen

Voor 100.000,- euro aan cash in Big Shoppers aangetroffen
Foto: Politie
Rotterdam

Afgelopen vrijdagavond hebben agenten in de Rotterdamse wijk Crooswijk boodschappentassen vol met cash geld en meer dan een kilo verdovende middelen in een woning aan de Meester Willemstraat in beslag genomen. 'Het ging om bankbiljetten met een totale waarde van ruim 100.000,- euro en een 20-jarige man is aangehouden', zo meldt de politie maandagmiddag.

Mogelijk vuurwapen

Een getuige belde vrijdagavond rond 20.30 uur met de politie. Hij had gehoord van een ruzie tussen buurtbewoners in woning. Eén van de mannen had mogelijk een vuurwapen. Reden voor agenten om hier direct op af te gaan. De agenten zagen drie mannen die voldeden aan het signalement. Volgens de procedures die gelden voor verdachten met een vuurwapen, werden de verdachten met getrokken dienstwapen aangehouden, de zogenoemde benaderingstechniek vuurwapen gevaarlijke verdachte (BTGV). Al snel bleken de drie mannen niets met de ruzie mee te maken hebben en werden zij weer vrijgelaten.

Doorzoeking woning

Daarmee was de melding voor de agenten niet af. Om toch de ruziemakers en het mogelijke vuurwapen te vinden, bleven zij in de omgeving van de woning. Na een tijdje zagen zij bij deze woning een man. Agenten hielden, opnieuw met een BTGV, een man aan op verdenking van bedreiging en wapenbezit. Ook doorzochten ze gelijk de woning. 

Big Shoppers met cash

Daar vonden agenten boodschappentassen met ruim 100.000 euro aan contanten. In de woning lag ook meer dan een kilo verdovende middelen. Een vuurwapen werd niet gevonden. De forensische opsporing heeft het geld, verdovende middelen en andere sporen veiliggesteld. Het onderzoek wordt voortgezet. De 20-jarige verdachte zit nog vast.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):