zaterdag, 14. april 2018 - 13:58 Update: 14-04-2018 13:58

Politie houdt vier in laadruimte vrachtwagen verstopte mannen aan

Politie houdt vier in laadruimte vrachtwagen verstopte mannen aan
Foto: Archief EHF
Veghel

Vrijdag trof de politie aan het eind van de middag vier mannen uit Bangladesh in een vrachtwagen in Veghel aan. 'In verband met vermoedens van mensensmokkel werden de mannen en de vrachtwagenchauffeur aangehouden', zo laat de politie zaterdag weten.

Bangladesh

De 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Macedonië sloeg alarm toen hij op de Taylorweg in Veghel gestommel en stemmen hoorde uit de laadruimte van de vrachtwagen. Toen die geopend werd kwamen vier mannen tevoorschijn. Ze verklaarden uit Bangladesh te komen en hadden geen papieren bij zich. 

Geen legitimatie

Wel hadden ze verschillende tassen bij zich en een grote vuilniszak met kleding en eten. Vanwege vermoedens van mensensmokkel en het feit dat de vier Bengalen (20, 23, 26 en 30 jaar oud) zich niet konden legitimeren werden de vijf aangehouden voor onderzoek door specialisten van de Vreemdelingenpolitie.

Onderzoek

De chauffeur is als verdachte aangemerkt en verhoord. Hij verklaart geen idee te hebben hoe de mannen in zijn vrachtwagen zijn beland. Mogelijk is dat eerder deze week gebeurd in Servië, maar dat wordt nog verder onderzocht. Na verhoor is de chauffeur in vrijheid gesteld. 

Asielprocedure

Ook drie van de vier mannen uit Bangladesh zijn vrijgelaten. Ze gaan de asielprocedure in. De vreemdelingendiensten hebben de taken voor het toelaten van vreemdelingen overgedragen aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De andere man vraagt asiel aan in Frankrijk, het land waar hij eigenlijk naartoe wilde.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: