zaterdag, 14. april 2018 - 18:02 Update: 14-04-2018 18:25

Drugslab in loods Geleen aangetroffen

Drugslab in loods Geleen aangetroffen
Foto: Archief BON ter Illustratie
Geleen

Zaterdag hebben agenten bij een controle van een loods aan de Transportlaan in Geleen een grote hoeveelheid hasj en grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aangetroffen. Dit heeft de politie zaterdagmiddag bekendgemaakt.

Hasjpallets

'Onder leiding van medewerkers van het Team Ondermijning Limburg in samenwerking met de Ondersteuningsgroep is (technisch) onderzoek verricht in en rondom de loods', aldus de politie. Bij de doorzoeking van de loods door politiemedewerkers werden diverse pallets aangetroffen die waren beladen met hasj. Een eerste ruwe schatting wijst uit dat er rond de 3.000 kilogram aan hasj in de loods stond. 

Grondstoffen 

Daarnaast werd voor ongeveer 2.500 kilogram aan grondstoffen aangetroffen, die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. Ook lag er apparatuur voor de inrichting van een hennepkwekerij in het bedrijfspand. Alle goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Onderzoek

De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de herkomst en handel van de aangetroffen goederen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in het onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):