vrijdag, 20. april 2018 - 13:13 Update: 20-04-2018 17:19

Neergeschoten jongen (19) Vlaardingen belt zelf met 112

Neergeschoten jongen (19) Vlaardingen belt zelf met 112
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Vlaardingen

Een 19-jarige jongen is donderdagavond laat neergeschoten bij een bushokje op de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen. 'Hij is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht', zo meldt de politie vrijdag.

Slachtoffer belt zelf 112

'We zijn op zoek naar de daders, maar ook naar getuigen en mensen die mogelijk camerabeelden hebben van die avond', aldus de politie. De politie werd donderdagavond rond 23.10 uur door het slachtoffer zelf gealarmeerd. Hij had zich zwaargewond in de omgeving verstopt om zichzelf in veiligheid te brengen. De Vlaardinger leidde de agenten naar zich toe, waarna de ambulance hem met spoed naar het ziekenhuis bracht.

Buurtonderzoek

De politie startte direct een onderzoek in de omgeving. Forensisch rechercheurs stelden sporen veilig en agenten spraken met getuigen. Vrijdag gaat het onderzoek door met onder andere een buurtonderzoek.

Getuigenoproep

De politie wil graag weten of er mensen zijn die donderdagavond iets bijzonders is opgevallen in de omgeving van de Dirk de Derdelaan, die getuige waren van het incident en nog niet met de politie hebben gesproken, of die camera’s hebben die op de openbare weg gericht staan en mogelijk iets hebben opgenomen. Bel met 0900-8844 of anoniem met M. via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: