vrijdag, 20. april 2018 - 17:12 Update: 20-04-2018 21:17

Onderzoek Well naar mogelijk explosief nog in volle gang

 Onderzoek Well naar mogelijk explosief nog in volle gang
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Well/Gennep

De politie is nog steeds volop bezig met het onderzoek naar het aantreffen van een mogelijk explosief in een auto in Well. Dit meldt de politie vrijdag.

EOD

Donderdagavond trof de politie in een geparkeerde auto aan de Kleermakersgroes een mogelijk explosief aan. Daarop werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld, die het voorwerp veilig stelde.

Eigenaar aangehouden

De eigenaar van de auto, een man van 24 jaar uit Well, was op dat moment niet in de auto aanwezig. Hij bevond zich in een pand in de buurt en werd daar aangehouden.

Woning doorzocht

Na de aanhouding is de woning van de aangehouden verdacht doorzocht. Daarbij stuitten de politie op nog een aantal spullen die mogelijk gebruikt kunnen worden bij het vervaardigen van een explosief. Ook deze zijn ook door de EOD veilig gesteld.

Onderzoek door EOD

De EOD heeft de aangetroffen spullen meegenomen voor nader onderzoek. Wat het voor materialen betreft en of het daadwerkelijk om een explosief gaat, is op dit moment nog niet duidelijk. De EOD zal hierover op enig moment uitsluitsel geven.

Motief

Wat het motief van de aangehouden verdachte is om deze spullen in zijn auto en in zijn woning te hebben, is onbekend. Het onderzoek is nog in volle gang en de verdachte moet nog uitgebreid gehoord worden. De politie gaat ervan uit dat het motief waarschijnlijk in de relationele sfeer gezocht moet worden.

Voorgeleiding

De verdachte zit nog steeds vast. Hij zal komende week voorgeleid worden aan de Rechter-Commissaris.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):