zaterdag, 21. april 2018 - 10:24 Update: 21-04-2018 10:56

Grote brand in Wateringen verwoest loods afvalverwerker

Grote brand in Wateringen verwoest loods afvalverwerker
Foto: Hendrik Multi Media
Wateringen

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft in Wateringen een grote brand gewoed bij Afvalverwerker Renewi Contrans.

De brandweer rukte massaal uit om het vuur te bestrijden. Het bedrijf ligt aan de Wateringveldseweg en sorteert afval dat daarna gescheiden in loodsen wordt opgeslagen. In een van deze loodsen ontstond de brand. De uitslaande brand veroorzaakte veel rook en de rookkolom was op kilometers afstand te zien. 

De brandweer zette eenheden van kazernes in Wateringen, Rijswijk, Delft en Monster in met ondersteuning uit onder andere s-Gravenzande, Den Haag, De Lier, Wassenaar en Den Hoorn. Vanwege het feit dat er vier tankautospuiten werden ingezet, schaalde de brandweer op naar 'zeer grote brand'. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand.

De loods was gevuld met het huishoudelijk afval, grofvuil, zoals bijvoorbeeld afgedankte meubels, zo meldt regio15.nl. Om 03.00 uur was de brand onder controle. Wat de oorzaak van de brand is geweest is nog niet duidelijk. Twee jaar geleden was er ook een grote brand bij het bedrijf, dat toen nog  Van Vliet Contran​s heette. Toen werd een loods met plastic afval in de as gelegd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):