maandag, 23. april 2018 - 9:22 Update: 23-04-2018 10:30

Wiebes kreeg tijdens formatie toch memo over dividendbelasting

Wiebes kreeg tijdens formatie toch memo over dividendbelasting
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Oud-staatssecretaris liet afgelopen vrijdag nog voorkomen dat hij geen enkele memo van zijn ambtenaren had gezien over de mogelijke afschaffing van de dividendbelasting.

Wiebes,die nu minister van Economische Zaken is, was tijdens de kabinetsformatie nog staatssecretaris van Financiën. Hij kreeg in die rol wel degelijk memo's van zijn ambtenaren over de omstreden afschaffing van de heffing op de winstuitkering aan aandeelhouders. 

Moeilijk debat

Dat Wiebes de memo wel  heeft gehad, draagt er nog eens aan bij dat Rutte en de coalitiepartijen een buitengewoon moeilijk debat tegemoet gaan deze week. Hun geloofwaardigheid staat ter discussie. Dit schrijft de Telegraaf maandag. De oppositie is woedend. Zij vermoedt dat de dividendbelasting vooral is afgeschaft omdat de VVD iets voor bedrijven wilde doen, maar dat ambtenaren in memo’s waarschijnlijk aangaven dat ze daar niet zo veel in zagen, zo schrijft de krant.

Eerst herinnert men zich niets van ambtelijke stukken en nu worden ze toch ineens geopenbaard. PvdA-Kamerlid Nijboer in de krant: 'Er wordt hier een rookgordijn opgetrokken.' Als er expliciet naar zulke memo's wordt gevraagd, moet de waarheid worden verteld, zo eist het parlement. 

Categorie:
Provincie: