maandag, 23. april 2018 - 9:24 Update: 23-04-2018 11:46

Meivakantie begint met lange files

Meivakantie begint met files
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Het begin van de meivakantie zal op donderdag 26 april extra files opleveren. De ANWB verwacht daarom een zeer drukke avondspits.

Veel vakantiegangers trekken er één of twee weken op uit. Niet alleen voor een vakantie in eigen land maar ook richting België, Duitsland en Frankrijk. Vanwege het lange Koningsdagweekend verwacht de ANWB dat ook veel Nederlanders er voor een paar dagen op uit gaan.

De meivakantie is dit jaar officieel van vrijdag 27 april tot en met zondag 6 mei. Maar er zijn veel scholen die afwijken van die richtlijn en een week langer vakantie vieren.

De afdeling verkeersinformatie van de ANWB rekent donderdag 26 april op een zeer drukke avondspits, die bovendien vroeger dan gebruikelijk begint. Vooral op de wegen naar de recreatiegebieden in het midden en zuiden van het land wordt het druk.  Ook op de snelwegen rond Utrecht en Amersfoort (A1, A28),  de A2 rond Den Bosch en Eindhoven, de A12 Utrecht - Arnhem,  op de wegen naar de kust en richting Den Helder voor de veerdienst naar Texel verwacht de bond veel vakantieverkeer. Na 19.00 uur zijn de meeste files opgelost.

Op Koningsdag vrijdag 27 april zijn er nauwelijks files. Het bezoek van de koninklijke familie aan de stad Groningen zorgt daar lokaal voor drukte. Vanwege  diverse grote evenementen elders in het land zoals de vrijmarkten in Amsterdam en Utrecht en de muziekfestivals in o.a Breda en Alkmaar wordt het ook daar druk.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):