woensdag, 25. april 2018 - 12:33 Update: 25-04-2018 13:29

Politie begeleidt stoet motorrijders van Moordrecht naar Apeldoorn

Politie begeleidt stoet motorrijders van Moordrecht naar Apeldoorn
Foto: Archief FBF.nl
Moordrecht

Zo'n 800 à 900 motorrijders onder wie veel leden van motorclub Satudarah zullen woensdag aan het begin van de middag in colonne van Moordrecht naar Apeldoorn rijden.

De stoet, die zo'n vijf kilometer lang zal zijn, wordt begeleid door de politie. Om de kans op ongelukken te verkleinen begeleidt de politie de stoet om deze gescheiden te houden van het overige verkeer. Voorgaande jaren leidde de route over de A20, A12, A30 en de A1. Dit meldt RTV West woensdag.

Jaarlijkse viering

De motorrijders worden in Apeldoorn verwacht voor de jaarlijkse viering van het uitroepen van de onafhankelijkheid van de Molukse Republiek. Op Ambon werd op 25 april 1950 de Republiek Maluku Selatan (RMS) uitgeroepen. De Molukken riepen hierbij hun onafhankelijkheid uit en maakten zich los van Indonesië. Maar de Indonesiërs erkennen de staat niet. Het moment van de onafhankelijkheid wordt al jaren herdacht in Theater Orpheus in Apeldoorn. RMS-president John Wattilete zal daar een toespraak houden. Verder is er ruimte voor discussie, dans en muziek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: