donderdag, 26. april 2018 - 7:54 Update: 26-04-2018 10:18

'Garantie': Binnen 48 uur de gestolen fiets terug

Binnen 48 uur de gestolen fiets terug
Foto: Bon
Den Haag

Om fietsdiefstal tegen te gaan introduceert de ANWB de Blijven Fietsen Verzekering. Fietsbezitters die deze verzekering afsluiten weten dat zij in geval van diefstal de eigen fiets weer terugkrijgen.

De bond werkt hiervoor samen met 1000 fietsendealers die de zender plaatsen en met FRIS Nederland BV* die de opsporing verzorgt en daarvoor speciale opsporingsteams inzet. Fietseigenaren kunnen via de ANWB Fietsenapp de zender activeren en daarmee de opsporing in gang zetten.

Het systeem is door de ANWB uitvoerig getest en succesvol gebleken. Mocht de fiets niet binnen 48 uur wordt teruggevonden dan is de fietsbezitter verzekerd van een andere, nieuwe fiets.

De ANWB verwacht dat door het opsporingssysteem te koppelen aan de fietsverzekering dat leden zich vrijer zullen voelen in het fietsgebruik van hun vaak dure fietsen. Ook verwacht de ANWB dat fietsen - eenmaal voorzien van dit opsporingssysteem- minder diefstalgevoelig zullen zijn.  De ANWB maakt gebruik van een bewezen techniek van KPN. Dankzij een speciale zender is een fiets namelijk vrijwel altijd terug te vinden. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):