zondag, 29. april 2018 - 9:16 Update: 29-04-2018 20:52

Zware onweersbuien trekken in zuidoosten het land binnen

Zware onweersbuien zondagavond vanuit zuidoosten van het land
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Maastricht

Het KNMI heeft voor zondagavond code geel afgegeven vooral voor het zuidoosten en oosten van het land vanwege enkele overtrekkende stevige onweersbuien. Dit meldt het KNMI zondag.

Onweer, hagel en windstoten

'Hierbij is kans op hagel, windstoten en lokaal veel neerslag in korte tijd. In de nacht naar maandag trekken de buien naar het noorden weg', aldus het KNMI. De onweersbuien komen zondagavond in het zuidoosten rond 19.00 uur ons land binnen en bewegen zich naar het noordenoosten. Daar zullen de laatste onweersbuien in de nacht van zondag op maandag rond 06.00 uur het land pas weer verlaten. 

Stevige regen- en onweersbuien

Zondagochtend en -middag neemt de bewolking verder toe en gaat het op steeds meer plaatsen regenen. In de middag wordt het in de zuidoostelijke helft van het land weer droog en breekt de zon er door. In de avond kunnen trekken over het zuidoosten en oosten van het land enkele stevige regen- en onweersbuien over. Hierbij is lokaal hagel mogelijk en kan er in korte tijd veel neerslag vallen. De middagtemperatuur varieert van 11°C op de Wadden tot ca. 20°C in het zuidoosten van het land. De wind wordt overal noordoost en neemt toe naar matig, langs de kust naar vrij krachtig tot krachtig, later mogelijk hard, 7 Bft.

Wind

Komende nacht trekken de onweersbuien met name over de oostelijke helft van het land naar het noorden. Elders valt er van tijd tot tijd regen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 9 en 13°C. De noordoostenwind is boven land overwegend matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig, in het Waddengebied hard, 7 Bft. In de loop van de nacht draait de wind in de zuidelijke helft van het land naar zuid en blijft matig.

Maandagochtend

Maandagochtend is het bewolkt en valt er met name in het noorden nog regen. In de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en kan er nog een enkele bui voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het westen tot lokaal 16°C in het oosten. 'De wind wordt overal zuid en neemt geleidelijk toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar krachtig, mogelijk hard, 7 Bft', aldus het KNMI. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):