zondag, 29. april 2018 - 9:49 Update: 29-04-2018 21:11

Toegangswegen naar Schiphol tijdelijk gesloten om stroomstoring

Check-in systemen Schiphol op piekdag getroffen door grote stroomstoring
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiphol

Schiphol heeft zondag te maken gehad met een grote stroomstoring waardoor het check-in systeem vanaf ongeveer 01.00 uur tot 06.30 uur niet meer werkte, zo heeft Schiphol zondag laten weten. Vanwege de storing zal dit mogelijk voor vluchten tot en met maandag gevolgen kunnen hebben.

Toegangswegen naar Schiphol afgesloten

Door de stroomstoring, die zich voordeed op een voor Schiphol zogenaamde piekdag, moesten een aantal vluchten worden gecanceld en besloot de luchthaven in overleg met de bevoegde autoriteiten om de toegangswegen naar de vluchthaven voor een aantal uren af te sluiten.

Stroomstoring TenneT

Rond 00.42 uur deed zich in het stroomnetwerk van TenneT op een belangrijk knooppunt in Amsterdam een grote storing voor. 'Het gaat  om de 150 kV-verbindingen Bijlmer Zuid-Vensterweg en Bijlmer Zuid-Amstelveen en totaal om 38 MegaWatt', meldde TenneT. Rond 09.00 uur liet Tennet weten dat de stroomstoring was verholpen. 'De spanning op de verbindingen is hersteld. De oorzaak van de storing is nog onbekend en zijn we verder aan het onderzoeken. Liander is bezig de stroomvoorziening naar alle klanten in het getroffen gebied te herstellen', aldus Tennet.

Check-in systemen weer actief

Rond 06.30u Iiet Schiphol weten dat de check-in systemen in alle vertrekhallen weer operationeel waren. 'De passagiersstromen komen weer op gang. Als gevolg daarvan is de luchthaven weer open en toegankelijk voor verkeer via weg of trein', aldus Schiphol.

Vluchten vertraagd of gecanceld

Zondag hebben inkomende vluchten op Schiphol vanwege de eerdere stroomstoring te maken met gereduceerde capaciteit tussen 09.00-11.00 uur. Vertrekkende vluchten hebben geen restricties, maar veel vluchten zijn vertraagd of gecanceld. Schiphol houdt er rekening mee dat ook voor maandag geplande vluchten mogelijk nog hinder kunnen ondervinden.

Categorie:
Provincie: