zondag, 29. april 2018 - 10:29 Update: 29-04-2018 18:44

Automobilist doorgereden na aanrijden kind (5)

Automobilist ramt kind (5) en laat het zwaargewond achter
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

Een automobilist is zaterdagavond nadat hij in Breda in de wijk Geeren-Noord een 5-jarige jongetje met de auto had aangereden doorgereden zonder zich om het zwaargewonde slachtoffertje te bekommeren. Dit meldt de politie, die op zoek is naar getuigen, zondag.

Verdachte aangehouden

'Zaterdagavond rond 20.30 uur reed een 34-jarige verdachte uit Breda op de Wensel Cobergherstraat een 5-jarige jongen aan. Daarna is de automobilist doorgereden en liet hij de jongen zwaargewond achter', aldus de politie. De politie kon de verdachte aanhouden. De politie zoekt naar getuigen die het verkeersgedrag van de bestuurder voor de aanrijding hebben gezien.

Spelende kinderen

Een groep kinderen speelde in de straat. Een zwarte Fiat Tipo maakte een manoeuvre naar links, vermoedelijk om de kinderen te ontwijken, maar hij raakte met de linker voorkant de jongen. De bestuurder stopte niet en liet het ernstig gewonde slachtoffertje achter. Die werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is niet levensbedreigend.

Zwarte Fiat Tipo met schade 

De politie stelde onmiddellijk na het ongeval een buurtonderzoek in en zag een zwarte Fiat Tipo met schade aan de linker voorkant rijden. Hij werd op Moerlaken klemgereden. De politie nam het voertuig in beslag. De verdachte verzette zich heftig. 

Agent krijgt dreun

Een agent kreeg een dreun tegen zijn hoofd en liep daardoor letsel op. De agenten probeerde de verdachte te boeien, maar hij verzette zich zo hevig dat geweld gebruikt moest worden. Ook met de pepperspray werd hij niet rustig. Met meerdere agenten kon hij gearresteerd worden en werd hij ingesloten voor nader onderzoek.

Getuigen gezocht

De politie wil graag in contact komen met getuigen die de zwarte Fiat Tipo kort voor het ongeval hebben zien rijden. Mogelijk is een verkeersgedraging met deze auto opgevallen. U kunt uw informatie doorgeven via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl. via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: