dinsdag, 1. mei 2018 - 22:11 Update: 01-05-2018 22:12

Arrestatie voor explosie bij woning

Arrestatie voor explosie bij woning
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Bosch/Berlicum

Dinsdag heeft de recherche in de zaak van een explosie bij een woning in Den Bosch een verdachte opgepakt. Dit meldt de politie dinsdag.

Nachtelijke explosie

Een flink aantal bewoners van ’s-Hertogenbosch en omgeving werd op maandag 17 april midden in de nacht uit hun slaap gehaald door een enorme knal. Die bleek veroorzaakt door een explosie bij een woning aan de Amsterdamstraat. Voorgevel woning gesneuveld

Voorgevel en auto beschadigd

Bij de ontploffing sneuvelde de voorgevel van het huis. Ook een vlakbij geparkeerde auto raakte beschadigd. De bewoner van de woning en omwonenden bleven ongedeerd. Vanaf het begin hield de politie rekening met een gerichte actie en startten een groot onderzoek.

Achtergronden

Specialisten van de politie deden uitgebreid technisch onderzoek bij de woning. Dat wees onder meer uit dat iemand een explosief tegen de gevel van de woning plaatste met verwoestende gevolgen. De recherche begon direct een onderzoek om de achtergronden te achterhalen. Rechercheurs spraken onder meer met de bewoner van het huis en buurtbewoners.

Arrestatie

Onderzoek leidde vanmorgen tegen 9.00 uur tot de aanhouding van een 36-jarige man uit Berlicum. Hij zit vast en wordt verhoord. Het onderzoek gaat intussen gewoon door en het is niet uitgesloten dat er meer arrestaties volgen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: