donderdag, 3. mei 2018 - 15:44

Politieman verduistert geïnde verkeersboetes

Politieman verduistert geïnde verkeersboetes
Foto: MV
Maatsricht

Het Openbaar Ministerie Limburg verdenkt een politieman, werkzaam in Maastricht, van verduistering van geïnde verkeersboetes. In 2017 heeft hij meer dan 15 Belgische autobestuurders contant de boete - oplopend tot € 260,00 - laten betalen na een verkeersovertreding. Dit geld stak hij in eigen zak. Het Openbaar Ministerie Limburg onderzoekt of het bij de nu bekende automobilisten blijft of dat de omvang van de verduistering groter is.

De politieagent hield in de omgeving Maastricht Belgische automobilisten aan nadat ze een verkeersovertreding begaan hadden. Nadat de verbalisant de bon had uitgeschreven, werd de bestuurder gesommeerd om het boetebedrag direct contant te voldoen. In het geval dat de betrokken bestuurder het geld niet cash voorhanden had, liet de politieman de overtreder pinnen bij een pinautomaat.

De politie kwam de frauderende politieman op het spoor nadat één van de bekeurden het niet eens was met de bekeuring en een klacht indiende. Hij is buiten functie gesteld. Een disciplinair traject volgt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: