maandag, 7. mei 2018 - 10:17 Update: 07-05-2018 15:21

Vrouw op straat in Best beschoten

Vrouw gewond na schietpartij op straat in Best
Foto: Google streetview
Best

Een 39-jarige vrouw is maandagochtend in het Brabandse Best op straat beschoten en lichtgewond geraakt. Dit meldt de politie maandag.

Helm

'De vrouw liep aan de achterzijde van haar huis de straat op om de afvalcontainer buiten te zetten. Toen ze terug liep verscheen een donker geklede man die ook een helm droeg en door wie ze werd beschoten', aldus de politie. Deze schutter liep daarna weg en stapte op een gereedstaande scooter of motor, bestuurd door een tweede persoon. Ook deze bestuurder was donker gekleed en droeg een helm. De verdachten gingen er daarna met hoge snelheid vandoor en van hen ontbreekt vooralsnog elk spoor.

Onderzoek gestart

De vrouw raakte licht gewond en werd  thuis door ambulancemedewerkers behandeld. Een rechercheteam doet onderzoek naar de exacte toedracht en de mogelijke achtergrond van het incident. Inmiddels werd de vrouw nader gehoord en deed ze aangifte, sprak de politie met getuigen en deden een uitgebreid buurtonderzoek. Uiteraard maakt ook een forensisch onderzoek deel uit van de speurtocht naar de schutter en zijn handlanger.

Getuigen

We komen graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben, of die meer denken te weten over de mogelijke achtergrond van dit misdrijf. Alle informatie is welkom. Woont u in die omgeving of heeft u daar een bedrijf voorzien van bewakingscamera’s? Meld het ons; misschien staan er wel bruikbare beelden voor ons op. U kunt via het landelijk politienummer 0900-8844 contact opnemen met de recherche in Eindhoven. Gegarandeerd anoniem uw informatie delen kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):