maandag, 7. mei 2018 - 12:55 Update: 07-05-2018 13:00

Woensdag meer files door Hemelvaart

Woensdag meer files door Hemelvaart
Foto: Archief EHF
Den Haag

De avondspits van woensdag 9 mei wordt volgens de ANWB een stuk drukker dan normaal.

Veel mensen hebben een lang weekend voor de boeg en vertrekken woensdag voor een korte vakantie. Naast een verblijf in eigen land zijn Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen.

Veel files staan woensdagmiddag op de wegen rond en naar de Veluwe, zoals  de A1, A28 en A50. Het drukst wordt het daar rond Arnhem en Nijmegen. Maar ook op de wegen naar het zuiden zoals de A2 en de A27 staat het verkeer bumper aan bumper. Daarnaast verwacht de afdeling Verkeersinformatie van de ANWB files  op de wegen naar de Friese meren en de kust. Na 20.00 uur zijn de meeste files wel opgelost.

Op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei veroorzaken dagjesmensen drukte op de wegen naar de kust, attractieparken en bij Roermond (outletstores). Vrijdag blijft het waarschijnlijk rustig op de weg. Er is dan geen sprake van een ochtend- of avondspits. Grote evenementen zijn er niet veel. Wel trekt het jazzfestival in Breda veel publiek naar de binnenstad.

Rijkswaterstaat vervangt deze week het asfalt van de A6 Emmeloord richting Almere. Dat gebeurt ’s nachts. De snelweg is dinsdag- en woensdagnacht dicht tussen Lemmer en Lelystad. Het verkeer wordt omgeleid.

Ook in het buitenland wordt het woensdagmiddag en -avond druk op de weg. In België is er op de rondwegen van Antwerpen en Brussel waarschijnlijk geen doorkomen aan. Op de Franse wegen verwacht de ANWB de grootste drukte op de routes vanuit  Parijs naar het westen en zuiden.

In Duitsland loopt het verkeer vast op de wegen naar de Oostzeekust en rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland is er vooral veel vertraging op de routes naar het zuiden, waarbij in Zwitserland de Sint Gotthardtunnel in de A2 het grootste knelpunt is.

In het buitenland kunnen automobilisten de actuele situatie op de Europese wegen volgen via Twitter op @ANWBEuropa. De binnenlandse files zijn via @ANWBVerkeer te lezen.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):