dinsdag, 8. mei 2018 - 13:57

Veroordeling voor handel in erectiepillen

Veroordeling voor handel in erectiepillen
Foto: Archief EHF
Nieuwegein

Een 29-jarige man uit Nieuwegein heeft zich schuldig gemaakt aan het illegaal handelen in erectiepillen en het bezit van een plak hasj. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.

Medicijnen

De handel in medicijnen is verbonden aan allerlei voorschriften en vergunningen. Dit heeft er mee te maken dat op het voorschrijven en gebruik van bepaalde medicijnen controle nodig is in het belang van de volksgezondheid. De man heeft bijna twee jaar op lang op een geraffineerde wijze in de erectiepillen gehandeld. Zo gebruikte hij een handelsnaam die niet naar hemzelf te herleiden was. Ook liet hij de inkomsten en uitgaven via bankrekeningen van anderen lopen.

Strafmaat

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met de omstandigheid dat de verdachte vader is van twee jonge kinderen. Om hem er van te weerhouden dat hij opnieuw in de fout gaat legt de rechtbank een fors deel van de straf voorwaardelijk op. De verdachte was geschorst uit zijn voorarrest. De rechtbank bepaalt dat hij zijn straf direct moet uitzitten.

Categorie:
Provincie: