vrijdag, 11. mei 2018 - 16:43 Update: 11-05-2018 16:45

Arrestatieteam verricht aanhoudingen vanwege mogelijke ontvoering

Arrestatieteam verricht aanhoudingen vanwege mogelijke ontvoering
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Eindhoven

Een arrestatieteam heeft donderdagavond in Eindhoven even voor 21.30 uur op de Veldmaarschalk Montgomerylaan drie inzittenden van een auto opgepakt. 'Het gaat om twee mannen van 21 en 28 uit Eindhoven en een vrouw van 24 uit Helmond', zo meldt de politie vrijdag.

Conflict in criminele milieu   

Eerder die dag kwam bij de politie een melding binnen dat een man mogelijk tegen zijn wil zou worden vastgehouden op een onbekende plek. 'Het zou gaan om een conflict in het criminele circuit', aldus de politie. De recherche begon daarop een uitgebreid onderzoek en dat leidde donderdagavond tot de aanhouding van de twee mannen uit Eindhoven en de vrouw uit Eindhoven.

Achtergronden

De 21-jarige inzittende van de auto is de man naar wie de recherche op zoek was, hij wordt niet als verdachte gezien en hij werd direct na zijn aanhouding vrijgelaten. Wat de rol van de 28-jarige man en de 24-jarige vrouw precies is geweest wordt verder onderzocht. Alle betrokkenen zijn in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. Voor de recherche is nog niet helemaal duidelijk wat de achtergronden zijn van de zaak en of er daadwerkelijk iemand is vastgehouden. Ook dat wordt verder onderzocht.

Niet geschoten

Bij de arrestaties werden meerdere autoruiten ingeslagen door leden van het arrestatieteam. Er is dus niet geschoten, zoals door sommige omstanders werd gedacht. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: