maandag, 14. mei 2018 - 15:17 Update: 14-05-2018 15:44

Tientallen scooterrijders brengen verkeer op snelweg in gevaar

Tientallen scooterrijders brengen verkeer op snelweg in gevaar
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Beuningen

Een groep scooterrijders heeft afgelopen zaterdag voor een zeer gevaarlijke situatie gezorgd op de snelweg A73 bij Beuningen. 'Diverse media plaatsten beelden van de scooterrijders. De politie waarschuwt: dit moet je echt nooit doen, het is levensgevaarlijk!', zo laat de politie maandag weten.

Verkeer op snelweg links en rechts inhalen

Op de filmbeelden die onder andere via de website van Omroep Gelderland werden gedeeld is te zien hoe een groep van enkele tientallen scooters ter hoogte van knooppunt Neerbosch links en rechts tussen het verkeer op de snelweg rijdt. Enkele scooterrijders schieten rakelings voor een invoegende vrachtwagen langs waarbij een aanrijding ternauwernood wordt voorkomen. De scooterrijders brengen met hun gedrag niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook de medeweggebruikers. Dat er geen ongeluk gebeurd is mag een wonder heten.

Verboden

Met een scooter op de snelweg rijden is verboden. De bestuurders van de scooters kunnen dan ook rekenen op een boete voor het rijden met een scooter op de snelweg. Daarnaast zal de Officier zich buigen over een eventuele aanvullende strafmaatregel op grond van artikel 5 van de wegenverkeerswet, waarin staat dat het verboden is om gevaar op de weg te veroorzaken of het verkeer te hinderen.

Onderzoek

Een van de scooterrijders heeft zich intussen gemeld en de politie heeft een aantal andere bestuurders op het oog. Maar de politie wil graag in contact komen met alle scooterrijders. Daarom is de politie een onderzoek gestart en roept getuigen op die iets gezien hebben, of beelden hebben van de groep, zich te melden. 

Mogelijk dat de scooterrijders eerder die dag op andere locaties in Nijmegen en omgeving verkeersovertredingen hebben gepleegd. Hebt u informatie hierover? Of kent u (een van) de bestuurder(s) van de scooters? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via M 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: