dinsdag, 22. mei 2018 - 12:10 Update: 22-05-2018 13:43

Mogelijk verband vondst automatisch vuurwapen en doodschieten Kaan Safranti

Mogelijk verband vondst automatisch vuurwapen en doodschieten Kaan Safranti
Foto: Bon
Breda

De politie vermoedt dat het automatisch vuurwapen dat begin mei langs de snelweg A-58 ter hoogte van Gilze werd gevonden, is gebruikt bij de moord op de 26-jarige Kaan Safranti. Dit meldt de politie dinsdag.

Melding 'knallen'

De politie kreeg zondag 8 april 2018 omstreeks 20.20 uur meldingen van bewoners aan de Sandenburgstraat in Breda dat ze knallen hadden gehoord. Direct erna zou een aantal auto´s snel zijn weggereden. In een van de flats werd een man aangetroffen die was neergeschoten. Het slachtoffer was overleden. Het bleek te gaan om de 26-jarige Kaan Safranti. De politie formeerde onmiddellijk een Team Grootschalige Opsporing. Er werd direct een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek ingesteld.

Vondst

Begin mei werd ter hoogte van Gilze langs de snelweg A-58 in de berm een automatisch vuurwapen aangetroffen. Het vermoeden is dat hiermee Kaan Safranti is doodgeschoten. Mogelijk is het vuurwapen al meteen na de schietpartij in op 8 april 2018 daar door de daders gedumpt.

Spullen slachtoffer

Enkele dagen na het schietincident werden langs deze zelfde snelweg ter hoogte van Oirschot al persoonlijke spullen van het slachtoffer gevonden. GetuigenDe politie is op zoek naar getuigen die zondag 8 april 2018 tussen 20.30 en 22.00 uur over de snelweg A58 hebben gereden vanuit Breda in de richting van Eindhoven en hebben gezien dat er vanuit een auto spullen werden gegooid.  

Uiteraard wil de recherche ook nog spreken met mensen waarmee nog geen contact is geweest die iets verdachts hebben gezien die zondagavond rond de flat aan de Sandenburgstraat of meer weten over de auto´s waarmee de daders  zijn gevlucht  of het mogelijke motief voor Kaans dood.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: