woensdag, 23. mei 2018 - 11:44 Update: 23-05-2018 12:43

GGD noemt striptease met slagroom bij kinderdagverblijf Utrecht 'grensoverschrijdend'

GGD noemt striptease met slagroom bij kinderdagverblijf Utrecht 'grensoverschrijdend'
Foto: Archief EHF
Utrecht

Medewerkers van kinderdagverblijf Jolie in de Utrechtse wijk Lunetten hebben eerder dit jaar daar een striptease georganiseerd voor een vrouwelijke collega.

Naar aanleiding van het incident heeft de GGD onderzoek gedaan en geconcludeerd dat er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. Dat schrijft de Telegraaf woensdag. Volgens de krant is de manager van het kinderdagverblijf Piet Bais woedend over deze conclusie en vooral boos op de anonieme melder, een medewerker van het kinderdagverblijf.

De striptease was georganiseerd ter ere van de verjaardag van een medewerkster. De vrouw moest tijdens de striptease onder andere slagroom likken van het ontblote bovenlijf van haar mannelijke collega die de striptease uitvoerde.  De kinderen hadden getuigen kunnen zijn van de 'show'. Dat dit niet het geval was, viel op voorhand niet uit sluiten, want er waren kinderen in het gebouw ten tijde van de striptease. De GGD benadrukt de voorbeeldfunctie van de medewerkers. In de krant laat de GGD weten: 'Gezien de maatschappelijke onrust die de laatste maanden is ontstaan over ongepast gedrag, met name op de werkvloer, kan worden geconcludeerd dat de mogelijke blootstelling van kinderen aan een striptease, niet te rijmen valt met het laten kennis maken met algemeen aanvaarde waarden en normen.'

Volgens manager Bais is het  GGD-rapport broddelwerk en de melder een ’mol en misdadiger’, zo schrijft de krant. Jolie dient een klacht bij de Nationale Ombudsman in.