donderdag, 24. mei 2018 - 20:36 Update: 24-05-2018 20:38

Tijdelijke C2000 zendmast Fort Oranje Rijsbergen blijft staan

 Tijdelijke C2000 zendmast Fort Oranje Rijsbergen blijft staan
Foto: Archief EHF
Rijsbergen

Het CIO-beraad dat gaat over verbindingsapparatuur van de politie heeft donderdagochtend 24 mei mondeling toegezegd dat de tijdelijke C2000 zendmast in Rijsbergen voorlopig kan blijven staan. Dit meldt de politie donderdag.

Goede bereikbaarheid hulpdiensten gegarandeerd

'Daarmee blijft een goede bereikbaarheid van de hulpdiensten in dat gebied gegarandeerd. Er was commotie ontstaan over deze zendmast nadat de politievakbond ACP dreigde met acties als de mast zou verdwijnen', aldus de politie.

Digitale verbinding

De problemen in Rijsbergen ontstonden toen bleek dat de verbindingsapparatuur van de hulpdiensten in die omgeving moeite heeft met het digitaal kiezen van een van de drie bestaande zendmasten in de omgeving. Deze drie masten staan namelijk op een dusdanig gelijke afstand van Rijsbergen dat de apparatuur voortduren van mast wisselt. Dat veroorzaakte steeds korte verbindingsproblemen. 

Fort Oranje

Toen er afgelopen jaar bij de politie-inzet op Fort Oranje een mobiele C2000 zendmast werd geplaatst, bleken de problemen plots verleden tijd. Dat kwam omdat die zendmast dichterbij staat dan de andere drie en zodoende automatisch als sterkste verbinding wordt gevonden.

Mobiele zendmast

Nu de actie op Fort Oranje tot een einde komt was het voornemen om ook de mobiele zendmast daar weg te halen. Dat stuitte echter op verzet van de politiebond ACP. Bonden en eenheidsleiding maakten zich vervolgens sterk om de mast daar te behouden tot er een permanente oplossing wordt gevonden. Vanmorgen ontving de eenheidsleiding deze toezegging mondeling. Wel zal voor de mast de meest optimale locatie worden gezocht; mogelijk bij de lokale brandweerkazerne.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: