vrijdag, 25. mei 2018 - 15:13 Update: 25-05-2018 15:25

Kogelregen Strevelsweg Rotterdam, 4 aanhoudingen

Kogelregen Strevelsweg Rotterdam, 4 aanhoudingen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De politie heeft donderdagmiddag in Rotterdam vier mannen aangehouden kort na een schietincident op de hoek van de Strevelsweg met de Jagerslaan. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Slachtoffer niet aanspreekbaar

'Een 35-jarige man raakte gewond en ligt nog in het ziekenhuis. Hij is nog niet aanspreekbaar en zijn toestand is onbekend. Drie verdachten zijn inmiddels heengezonden. Een 27-jarige man zit nog vast', aldus de politie.

Gewonde man

Donderdagmiddag rond 17.00 uur meldden getuigen dat er werd geschoten op de Strevelsweg. Politieagenten waren snel op de locatie en troffen een gewonde man aan die tegen de gevel aanzat. De ambulance nam het slachtoffer mee naar het ziekenhuis. Meerdere auto’s bleken kogelgaten te hebben. Na een onderzoek zetten agenten een auto met ingeslagen ramen en kogelgaten langs de kant met daarin twee mogelijke verdachten. Dit bleek echter de auto met inzittenden waarop was geschoten en waarin tevens de gewonde man had gezeten.

Schutter gevlucht

De vermoedelijke schutter is bij een medeverdachte achterop de fiets gesprongen. De bestuurder van de fiets kon al snel worden aangehouden, maar de vermoedelijke schutter wist te ontkomen. De politie is op zoek naar hem. De fietser, een 27-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats, zit nog vast.

Dringend beroep aan getuigen

De politie is een onderzoek gestart en kijkt de camerabeelden uit. De politie doet een dringend beroep op getuigen die ons willen helpen om dit heftige schietincident op klaarlichte dag, op te lossen. Geweld, en zeker vuurwapengeweld in deze vorm, vinden we onacceptabel. Helemaal als het op straat in een woonwijk plaatsvindt. We zetten alles op alles om dergelijk excessief geweld de kop in te drukken.

Getuigen

Alle informatie over het schietincident van donderdagmiddag is welkom. Heeft u nog niet met de politie gesproken, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: