vrijdag, 25. mei 2018 - 17:41 Update: 25-05-2018 17:42

Ondermijnende kapperszaken Breda 'geknipt en geschoren'

Ondermijnende kapperszaken Breda 'geknipt en geschoren'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

Donderdagmiddag hebben politie, gemeente, Belastingdienst en de Inspectie SZW controles gehouden bij drie kapperszaken in Breda. 'Twee zaken liggen aan de Haagdijk, een aan de Haagweg. Er zijn twee mannen aangehouden', zo heeft de politie bekendgemaakt.

'Ondermijnende activiteiten'

Er waren verschillende signalen dat er in de panden ondermijnende activiteiten zouden plaats vinden. Vandaar dat er een integrale actie is georganiseerd. Daarnaast werd er in een van de panden aan de Haagdijk een 40-jarige Bredanaar buiten heterdaad aangehouden. Hij zou eerder medewerkers van de Inspectie SZW bedreigd hebben. Een 35-jarige man uit Papendrecht is in een andere kapsalon aan de Haagdijk opgepakt. In het pand zijn gestolen goederen gevonden.

Onderzoek

De Belastingdienst en Inspectie SZW stellen een onderzoek in naar de bedrijfsvoering en administratie van de verschillende bedrijven. De gemeente onderzoekt de bouwkundige staat en brandveiligheid van de panden. In een van de zaken werd ook alcohol geschonken, dit zal verder door de gemeente worden onderzocht. Tijdens de actie werd ook een speurhond ingezet, deze heeft niets gevonden.

Gezamenlijke overheid

Aan de actie werkten zo’n 50 mensen mee van gemeente, politie, Belastingdienst en Inspectie SZW. Een integrale controle waarbij ook alle aanwezigen in de panden gecontroleerd werden.

Ondermijning

Prioriteiten van politie, OM, bestuur en andere partners  zijn de onzichtbare ondermijning en economie zichtbaar te maken en deze aan te pakken. Dat doen we als overheid samen, om informatie te delen over en te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen. Voorbeelden zijn: winkels waar jarenlang zelden een klant binnenstapt, kapperszaken zonder stoel en jongeren in peperdure auto’s. 

Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit. Verschillende overheidsdiensten werken hierbij samen om dit aan te pakken. Denk daarbij aan de politie, OM en gemeente, maar ook organisaties als FIOD, Belastingdienst en RIEC.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: