maandag, 28. mei 2018 - 12:28 Update: 28-05-2018 12:29

Trein botst met crossauto in Oosthuizen

Trein botst met crossauto in Oosthuizen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Oosthuizen

Op zondagavond heeft een 22-jarige man uit Oosthuizen een aanrijding met een trein overleefd op de spoorwegovergang op het Oosteinde in Oosthuizen. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding van een ongeval waarbij een personenauto tegen een trein was gereden. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van de auto door vrienden uit het voertuig was gehaald en inmiddels was vetrokken. De identiteit van de automobilist was snel bekend en nadat er contact met hem was gelegd, meldde hij zich korte tijd later.

De man verklaarde met een crossauto naar huis te zijn gereden. Bij de overweg was hij tot de ontdekking gekomen dat de remmen niet goed werkten. Hierdoor was hij tegen een passerende trein gebotst. De man erkende behoorlijk wat alcohol gedronken te hebben. In het ziekenhuis, waar hij voor controle naar was overgebracht, werd bloed van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

In de trein raakte niemand gewond. Wel ontstond er grote materiele schade aan het treinstel.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: