vrijdag, 1. juni 2018 - 13:11 Update: 01-06-2018 13:18

Van moord verdachte huisarts (58) hoeft niet terug in voorlopige hechtenis

Van moord verdachte huisarts (58) hoeft niet terug in voorlopige hechtenis
Foto: Archief EHF
Maastricht/Den Bosch

Een 58-jarige huisarts uit Maastricht, die verdacht wordt van moord op een 76-jarige patiënte in juli 2016, hoeft niet terug hoeft in voorlopige hechtenis. Dit heeft het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch donderdag in hoger beroep beslist.

Hof voor tweede keer ingeschakeld 

Het was de tweede keer dat het Bossche hof zich naar aanleiding van een hoger beroep van de officier van justitie moest uitlaten over de voorlopige hechtenis van de arts.

Voorlopige hechtenis beëindigd

Op 9 maart 2018 had de rechtbank Limburg de voorlopige hechtenis van de huisarts beëindigd. De rechtbank vond dat hij in vrijheid zijn berechting mocht afwachten. De officier van justitie was het met die beslissing niet eens en ging in hoger beroep bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch. Het hof vernietigde op 20 april de beslissing van de rechtbank en bepaalde dat de man wel in voorlopige hechtenis moest verblijven. 

Verzoek tot schorsing voorlopige hechtenis

Een tweetal weken later diende de huisarts bij de rechtbank een verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis in. De rechtbank honoreerde dat verzoek, waardoor de man op 4 mei weer op vrije voeten kwam. De officier van justitie stelde ook tegen deze beslissing van de rechtbank hoger beroep in. 

Persoonlijke omstandigheden

Ditmaal tevergeefs, het hof is van oordeel dat ter zitting van het hof dusdanig dringende en met verklaringen van derden onderbouwde persoonlijke omstandigheden zijn aangevoerd, dat de verdachte daardoor in vrijheid zijn strafproces mag afwachten. De aangevoerde en door het hof aannemelijk gevonden omstandigheden waren het hof niet eerder bekend. De zaak zal verder worden behandeld door de rechtbank Limburg.

Categorie:
Provincie: