maandag, 4. juni 2018 - 9:10 Update: 04-06-2018 14:28

Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk door stap naar arbitragecommissie KNVB

Familie Nouri stapt naar arbitragecommissie KNVB
Foto: fbf
Hilversum

De familie van voetballer Abdelhak Nouri stapt naar de arbitragecommissie van de KNVB.

De 21-jarige Nouri werd vorig jaar door hersenletsel getroffen. Hij zakte tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in juli 2017 in Oostenrijk in elkaar. De advocaat van de familie zegt dat Ajax weigert verantwoordelijkheid te nemen voor de hersenschade die de voetballer opliep. Ajax zou niet volgens de medische richtlijnen hebben gehandeld.

'Defibrillator niet gebruikt'

Advocaat Beer tegen de NOS: 'Een team van advocaten en medisch specialisten heeft naar de beelden gekeken en is tot de conclusie gekomen dat dit anders had gemoeten. De dokter was al na 37 seconden bij Nouri en na 29 seconden was er een defibrillator. Die is niet gebruikt.'

Arbitragecommissie

Volgens Ajax was de behandeling wel toereikend. De voetbalclub weigert tot nog toe elke aansprakelijkheid. Er zal nu door de KNVB een commissie worden samengesteld die gaat bepalen of Ajax zich inderdaad niet aan de richtlijnen heeft gehouden. Dat de familie niet naar de rechtbank stapt, heeft te maken met het contract van Nouri. Daarin is opgenomen dat de arbitragecommissie de bevoegde instantie is. 

Abdelhak Nouri

Abdelhak Nouri ligt momenteel in een revalidatiecentrum. Zijn situatie is 'stabiel met zelfstandige hartslag en ademhaling'.

Categorie:
Provincie: