maandag, 4. juni 2018 - 16:20 Update: 04-06-2018 16:25

Speurhond vindt weggegooide vuurwapens, verdachte aangehouden

Speurhond vindt weggegooide vuurwapens, verdachte aangehouden
Foto: EHF
Eindhoven

Maandagochtend heeft een politieman een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een 22-jarige Eindhovenaar op de Tilburgseweg. 'Later op de ochtend werden in de omgeving twee vuurwapens gevonden door één van onze speurhonden. De verdachte heeft die vermoedelijk weggegooid vlak voor zijn aanhouding', zo laat de politie maandag weten.

Bedreiging met vuurwapen

Wat eerder op de ochtend meldde zich een man bij de politie. Hij zou kort daarvoor na een conflict door de 22-jarige Eindhovenaar met een vuurwapen zijn bedreigd. De collega’s besloten daarop uit te kijken naar de verdachte. Enige tijd later zagen zij hem rijden in een auto.

Waarschuwingsschot

De verdachte negeerde het stopteken dat hij kreeg en ging er met hoge snelheid vandoor. Daarop ontstond een korte achtervolging die eindigde op de Tilburgseweg toen de verdachte zich vast reed in de bosjes. Hij ging er nog te voet vandoor, maar de collega’s wisten hem te achterhalen, maar zagen zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Daarna kon de aanhouding zonder verdere problemen plaats vinden.

Speurhond

Bij de verdachte werd op dat moment geen vuurwapen aangetroffen, maar de collega’s vermoedden dat hij dat tijdens de achtervolging had weg gegooid. Daarop werd een speurhond van de politie ingezet en deze vond al snel twee vuurwapens in de omgeving van de aanhouding. Die zijn in beslag genomen en de verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: