maandag, 4. juni 2018 - 16:31 Update: 04-06-2018 16:37

Populariteit van composiet vlonderplanken

Populariteit van composiet vlonderplanken
Foto: Homingxl.nl
Vianen

Vlonderplanken blijven onverminderd populair. Het succes zit in de natuurlijke uitstraling en de sterk verbeterde kwaliteit van de planken. Opvallend is ook al dat composiet vlonderplanken binnen het segment vlonderplanken ook aan een imposante opmars bezig is. Composiet is materiaal dat uit verschillende componenten is opgebouwd en dat in staat is het beste van die componenten in één product samen te brengen.

Warm én duurzaam 

Composiet vlonderplanken zijn dus populair, en eigenlijk is dit helemaal niet zo verwonderlijk. De vlonderplanken van composiet kenmerken zich door de erg warme uitstraling van hout terwijl het daarnaast ook beschikt over de duurzame kwaliteiten van kunststof. Deze vlonderplanken hebben dus het beste van beide werelden: die van hout en die van kunststof. Composiet is overigens allesbehalve nieuw. In het Oude Egypte werd het materiaal al gebruikt op oude graftombes, waarbij uit een composiet van modder en stro bakstenen gemaakt werden. Composiet is ook in de medische wereld niet onbekend. Tandartsen gebruiken het als vullingsmiddel. 

Praktische voordelen 

Composiet biedt ook een aantal duidelijke, praktische voordelen. Zo zijn vlonderplanken van composiet splintervrij en worden bovendien niet glad, zelfs niet bij neerslag. Ook insecten maken geen kans bij dit type vlonderplanken en ook verrotting is bij dit materiaal niet aan de orde waardoor een langere levensduur gegarandeerd is. Ten opzichte van bijvoorbeeld hardhouten terrasdelen zijn de uitvoeringen van composiet in diverse kleuren beschikbaar, en ook dat wordt door de consument als groot voordeel gezien. Behalve vlonderplanken van composiet zijn er ook steigers, looppaden en bruggen van dit materiaal beschikbaar en wordt composiet eveneens gebruikt voor terrassen.

Categorie:
Provincie: