woensdag, 6. juni 2018 - 17:04 Update: 06-06-2018 17:09

Bedrijfsongevallen in Nederland

Bedrijfsongevallen in Nederland
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Apeldoorn

“Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt.” Het is een bekende uitspraak die helaas maar al te vaak waarheid wordt. Soms hebben fouten flinke gevolgen, dat kan zelfs invloed hebben op je gezondheid. Er gebeuren in Nederland dan ook behoorlijk veel bedrijfsongevallen. Deze ongevallen gebeuren bij heel veel verschillende bedrijven. Maar wat nu als je te maken krijgt met zo'n bedrijfsongeval? Kan het dan ook dat je recht hebt op smartengeld? We geven je in dit artikel een antwoord op deze vragen.

Verschillende voorwaarden

Wanneer er een bedrijfsongeval plaatsvindt, kan het zomaar dat je recht hebt op schadevergoeding. Dat bestaat uit heel veel verschillende onderdelen waaronder smartengeld. Daar horen echter wel bepaalde voorwaarden bij. Zo dien je natuurlijk schade te hebben geleden op financieel, lichamelijk en/of emotioneel niveau. Daarnaast dient er een andere partij aansprakelijk te zijn voor deze schaden. Verder zijn er nog flink wat juridische voorwaarden waardoor het altijd verstandig is om juridische hulp in te schakelen. 

Enkele handige tips

Wanneer er als gevolg van een bedrijfsongeval sprake is van letsel op één of andere manier zou het zomaar kunnen dat je recht hebt op smartengeld. Na een bedrijfsongeval zijn er dan ook enkele dingen waar je goed rekening mee dient te houden. Allereerst moet je bij klachten te allen tijde naar de huisarts gaan. Die kan namelijk bepaald letsel vaststellen terwijl dat later wellicht niet meer mogelijk is. Denk vooral niet te snel dat het vanzelf weer over gaat, maar ga altijd voor de zekerheid naar de huisarts. Zorg ook dat je direct vanaf het begin alles bij houdt. Bijvoorbeeld de schade die je lijdt, maar ook allerlei bewijsmiddelen en nota's die je in handen krijgt. Daarnaast dienen ook de kosten die je maakt door de aansprakelijke partij te worden vergoed. Ook die kosten dien je dus bij te houden. Overigens zou het zomaar kunnen dat de verzekeraar een bepaalde arts of medisch onderzoek voorstelt. Ga daar niet altijd direct mee akkoord. Wellicht is het zelfs beter om zelf te kiezen voor een onafhankelijke arts of specialist die een medisch onderzoek bij je doet.

Categorie:
Provincie: