woensdag, 6. juni 2018 - 17:59 Update: 06-06-2018 18:05

Droge ogen voorkomen in het hooikoortsseizoen

Droge ogen voorkomen in het hooikoortsseizoen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Wintelre

Iemand met hooikoorts zal weten hoe laat het is wanneer hij weer last krijgt van niezen, irritaties, een verstopte neus, en droge ogen: hooikoortsseizoen. Vooral problemen met de ogen kunnen voor veel frustratie zorgen bij mensen met slechter zicht. Wanneer de ogen blijven tranen of juist extreem worden terwijl je een bril draagt of lenzen in hebt, is dit heel afleidend en vooral onprettig. Gelukkig is het mogelijk om droge ogen te voorkomen in heet hooikoortsseizoen met behulp van de volgende tips.

Handige en makkelijke tips

Sommige tips liggen natuurlijk voor de hand, zoals plaatsen met veel pollen (bijvoorbeeld op het platteland) vermijden en ook ramen en deuren dichthouden. Dit werkt uiteraard slechts tot op zekere hoogte. Soms is het zo warm dat je wel een raam open moet zetten, of moet je naar het platteland toe. Wat dan? Een zonnebril helpt vaak om de pollen uit je gezicht en vooral je ogen te houden, maar het is niet altijd even handig. Denk bijvoorbeeld aan frisse dag in de lente, waarop het niet zo gebruikelijk is om een zonnebril te dragen. Een belangrijkere tip is om vooral met je vingers uit je ogen te blijven. Als deze eenmaal geïrriteerd raken, en je er zelf nog met handen aan gaat zitten die waarschijnlijk ook al pollen hebben opgevangen, maak je het nog veel erger. Net zoals krabben wanneer je jeuk hebt ook niet altijd werkt, maar juist een averechts effect geeft. Wat hiernaast misschien wel de gouden tip is voor sommige mensen, betreft oogdruppels. 

Effectief droge ogen voorkomen met oogdruppels

Met behulp van oogdruppels houd je jouw ogen, ook in het hooikoortsseizoen, vochtig. Hierdoor drogen ze minder snel uit en krijg je minder snel een jeukerig, brandend gevoel. Op Eyelens.nl kun je een kijkje nemen wat betreft effectieve oogdruppels. Het handige aan deze site is dat zij gespecialiseerd zijn in lenzen. Hierdoor weten zij wat wel en niet goed is voor je ogen en zijn ook de oogdruppels goed te gebruiken als je lenzendrager bent. Wil je dit jaar droge ogen tegengaan? Bekijk dan zeker eens Eyelens.nl: wie weet is dit dé oplossing voor een heel vervelend probleem.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):