vrijdag, 8. juni 2018 - 18:15 Update: 08-06-2018 18:16

Arrestaties na schietincident en ontvoering Den Haag

Arrestaties na schietincident en ontvoering Den Haag
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag/Wassenaar

De regionale recherche heeft afgelopen week twee mannen aangehouden die worden verdacht van hun betrokkenheid bij de schietpartij en aansluitende ontvoering in de Franklinstraat op 2 mei van dit jaar. Dit meldt de politie vrijdag.

Schietincident Franklinstraat

'Bij een van de aanhoudingen werden nog twee mannen aangehouden voor overtreding van de Opiumwet', aldus de politie. Die woensdag de tweede mei vond rond 21.30 uur, in de Franklinstraat op de hoek van de Newtonstraat in Den Haag een schietincident plaats. 

Ontvoering geëindigd in Wassenaar 

Uit onderzoek bleek dat er aansluitend een ontvoering had plaatsgevonden die eindigde in Wassenaar. Op straat werden enkele hulzen aangetroffen en getuigen verklaarden dat er meerdere auto’s na het incident waren weggereden.

Aanhoudingen

Later op de avond werden er twee verdachten aangehouden. Een van deze twee mannen een 27- jarige man uit Den Haag zit op dit moment in voorlopige hechtenis. De andere man is inmiddels heengezonden. Na uitgebreid recherche onderzoek werden de identiteiten van de andere mannen bekend. Alle aanhoudingen vonden deze week plaats. 

PI Alphen aan den Rijn

Op maandag 4 juni is een 32-jarige man uit Den Haag aangehouden. Op dinsdag 5 juni werd een 24-jarige man uit Den Haag in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn aangehouden. Deze twee mannen werden op donderdag 7 juni voorgeleid voor de rechter commissaris en deze besloot hen in bewaring 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: