dinsdag, 12. juni 2018 - 10:16

FNV: Boycotacties medewerkers waterbedrijven breiden zich uit om uitblijven cao

FNV: Boycotacties medewerkers waterbedrijven breiden zich uit om uitblijven cao
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

De acties bij waterbedrijven gaan door. Na de spandoekacties van vorige week, volgen er deze week twee boycotacties. Medewerkers van Brabant Water boycotten donderdagmiddag een bijeenkomst in De Beekse Bergen.

Ook houden medewerkers van Vitens een boycotactie. Dinsdag 12 juni komen zij niet naar een bijeenkomst met hun eigen directie in Arnhem. Hun ‘Tafel van Vitens’ blijft nagenoeg leeg, omdat de medewerkers van waterbedrijven al langer zonder cao Waterbedrijven zitten en een ultimatum van de vakbonden onbeantwoord blijft.

Linda Groen, bestuurder FNV Publiek Belang: ‘De medewerkers van de waterbedrijven worden steeds strijdbaarder. Ik vind het mooi om te zien dat de acties zich uitbreiden. Deze golf van acties houdt pas op als er een goede cao ligt. De medewerkers willen minimaal een loonsverhoging van 2,5% per jaar met terugwerkende kracht. Ook willen ze geen enkele verslechtering in hun cao.’

De cao van ongeveer 5000 medewerkers van de vijftien waterbedrijven en waterlaboratoria verliep op 1 juli 2017. Behalve de cao-verhoging, eisen de bonden dat alle bestaande salarisgarantie-afspraken worden nakomen, dat het derde jaar WW wordt gerepareerd en dat er participatiebanen komen voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Categorie:
Provincie: