maandag, 18. juni 2018 - 10:28 Update: 18-06-2018 10:37

Moordenaar Danny Gubbels (12) in Colombia opgepakt

Moordenaar Danny Gubbels (12) in Colombia opgepakt
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Breda

Een van de moordenaars van de 12-jarige Danny Gubbels in Breda is vrijdag in Colombia aangehouden. Het gaat om een 36-jarige Brit, die door het gerechtshof in Den Bosch in november 2015 tot een gevangenisstraf van 20 jaar is veroordeeld.

Nauwe samenwerking tussen de Nederlandse politie en de Colombiaanse autoriteiten leidde vrijdag tot de aanhouding. De man had zijn ouders op bezoek en was onderweg van Bogota naar Medellín toen hij werd aangehouden. Hij heeft zich vermoedelijk de afgelopen jaren met een valse Colombiaanse identiteit in het Zuid-Amerikaanse land schuil gehouden.

Danny Gubbels kwam in 2010 om het leven op een woonwagenkamp in Breda. Hij zat met zijn moeder aan de keukentafel toen de woonwagen onder vuur werd genomen. Vanwege de moord op de jongen en een poging tot moord op zijn moeder werden twee medeverdachten door de rechtbank eerst nog tot 16 jaar en in hoger beroep ook tot 20 jaar veroordeeld.

De Brit werd door de rechtbank vrijgesproken, maar later in hoger beroep veroordeeld. Van de opgelegde gevangenisstraf van 20 jaar moet hij er nog ruim 18 uitzitten. Nederland zal Colombia om zijn uitlevering vragen.

Categorie:
Provincie: