dinsdag, 17. juli 2018 - 13:55

Vier jaar cel voor snijden kind (2) met stanleymes

Vier jaar cel voor snijden kind (2) met stanleymes
Foto: Archief EHF
Den Haag

Een 36-jarige man uit Den Haag is veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf waarvan 2 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 5 jaar. Op eerste kerstdag 2017 was hij op bezoek bij zijn ex-vrouw en dochtertje. De man kreeg ruzie met zijn ex en sneed zijn twee jaar oude dochtertje met een stanleymes in de hals. Hij was flink onder invloed van alcohol.

Poging doodslag bewezen

Het is niet gebleken dat de man doelbewust heeft geprobeerd zijn dochtertje te doden. Toch vindt de rechtbank poging tot doodslag bewezen. Met zijn handelen nam de man op zijn minst het risico dat hij zijn dochtertje dodelijk zou verwonden.

Behandeling

De officier van justitie heeft naast een gevangenisstraf een tbs-maatregel geëist. De deskundigen die de verdachte onderzochten vinden echter dat een behandeling in het kader van een voorwaardelijke straf voldoende is om herhaling te voorkomen. De rechtbank heeft het advies van de deskundigen gevolgd en koppelt aan de voorwaardelijke straf een extra lange proeftijd van 5 jaar. Na zijn gevangenisstraf moet de man in die proeftijd eerst een jaar lang in een kliniek worden behandeld en zich daarna aan strenge voorwaarden houden.

Categorie:
Provincie: