zondag, 22. juli 2018 - 18:39 Update: 25-07-2018 18:01

Signalement verdachte verkrachting Herman Bavinckstraat

Signalement verdachte verkrachting Herman Bavinckstraat
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De politie heeft zondag het signalement vrijgegeven van de verdachte die in de nacht van vrijdag op zaterdag in Rotterdam op de Herman Bavinckstraat een vrouw heeft verkracht en mishandeld.

'Het gaat vermoedelijk om een man van rond de 20 jaar met een donker getint uiterlijk, een donkere hoody aan en fietsend op een donkerkleurige fiets', aldus de politie.

Camerabeelden bekeken

De twintig rechercheurs die sinds gisteren onder leiding van een officier van justitie zijn gestart met een onderzoek naar het ernstige zedenincident in de Rotterdamse Herman Bavinckstraat, zijn onafgebroken bezig. Camerabeelden worden bekeken, buurtonderzoek is gehouden en tips worden onderzocht.

Verkrachte vrouw nog niet aanspreekbaar

Zaterdagochtend vroeg, rond 05.00 uur fietste een jonge vrouw vanaf Rotterdam Centraal naar haar woning aan de Herman Bavinckstraat in de wijk De Esch. Ze kwam daar rond 05.30 uur aan. Kort nadat ze haar fiets buiten op straat op slot zette is ze aangevallen door een man. Ze raakte daarbij dusdanig gewond dat zij gisteren met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis en is geopereerd. De vrouw is nog niet aanspreekbaar.

Buurtonderzoek

Het onderzoeksteam heeft zaterdagavond in de directe omgeving van het incident een buurtonderzoek gehouden. Er is met bewoners gesproken en bij afwezigheid een brief achtergelaten met het verzoek alsnog contact op te nemen met de politie. Ook worden alle mogelijke routes die het slachtoffer heeft gereden in beeld gebracht zodat camerabeelden veilig kunnen worden gesteld. 

Signalement

Daarnaast worden de camerabeelden bekeken om een nog duidelijker signalement van de dader te krijgen. 'Het gaat vermoedelijk om een man van rond de 20 jaar met een donker getint uiterlijk, een donkere hoody aan en fietsend op een donkerkleurige fiets', aldus de politie.

Inmiddels zijn enkele tips binnengekomen, die worden onderzocht. Iedere tip of getuigenverklaring is van groot belang. Heeft u iets gezien of denkt u iets te weten, heeft u camerabeelden in bezit of een camera die nog niet bij de politie is aangemeld, bel dan met 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000. 

Lees ook: Politie pakt verdachte (18) op voor gewelddadige verkrachting Herman Bavinckstraat

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: