woensdag, 25. juli 2018 - 15:17 Update: 25-07-2018 15:22

Politie pakt verdachte (18) op voor gewelddadige verkrachting Herman Bavinckstraat

Politie pakt verdachte (18) op voor gewelddadige verkrachting Herman Bavinckstraat
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige Rotterdammer opgepakt in het onderzoek naar de gewelddadige verkrachting van een jonge vrouw zaterdagochtend in de Herman Bavinckstraat in Rotterdam. Dit meldt de politie woensdag.

Ernstig gewond 

De vrouw reed vanaf Rotterdam Centraal naar haar woning in de wijk De Esch. Ze kwam daar rond 05.30 uur aan. Kort nadat ze haar fiets buiten op straat op slot zette, werd ze aangevallen door een man en raakte daarbij dusdanig gewond dat zij met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis en is geopereerd.

Onderzoek

Vanaf afgelopen weekend zijn politie en justitie dag en nacht met deze zaak bezig geweest. Onderzoeksleider Albert Jansen is tevreden dat er in zo’n kort tijdsbestek een verdachte kon worden aangehouden: 'Iedereen was ontzettend gedreven om zo snel mogelijk tot de aanhouding van de verdachte te komen. Hiermee maken we het leed van de vrouw, het slachtoffer, niet minder, maar we hopen dat het haar in ieder geval helpt bij de verwerking.'

Tips

Met de aanhouding van deze 18-jarige verdachte is een grote stap in het onderzoek gezet, de komende tijd gaat het onderzoeksteam onafgebroken door om informatie, tips en beelden nog verder uit te lopen. Heeft u iets gezien of informatie die nog niet is gedeeld met de politie maar wél van belang kan zijn in het onderzoek, bel dan met de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via M. op 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: