woensdag, 25. juli 2018 - 19:56 Update: 25-07-2018 19:59

Onderzoekers moord Kaan Safranti doorzoeken bosperceel Roermond

Onderzoekers moord Kaan Safranti doorzoeken bosperceel Roermond
Foto: Politie
Breda / Roermond

In het kader van het onderzoek naar de gewelddadige dood van Kaan Safranti is woensdag door de politie in samenwerking met specialisten van Defensie in een bosperceel aan de Witteweg in Roermond een gerichte zoekactie gehouden. Het gezochte voorwerp werd aangetroffen en veilig gesteld. Er zitten in verband met deze moord vier mannen en twee vrouwen in voorarrest.

De politie kreeg zondag 8 april 2018 omstreeks 20.20 uur meldingen van bewoners aan de Sandenburgstraat in Breda dat ze knallen hadden gehoord. Direct erna zou een aantal auto´s snel zijn weggereden. In een van de flats werd een man aangetroffen die was neergeschoten. Het slachtoffer was overleden. Het bleek te gaan om de 26-jarige Kaan Safranti. De politie formeerde onmiddellijk een Team Grootschalige Opsporing. Er werd direct een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek ingesteld.

Automatisch vuurwapen

Begin mei werd ter hoogte van Gilze langs de snelweg A-58 in de berm een automatisch vuurwapen aangetroffen. Het vermoeden is dat hiermee Kaan Safranti is doodgeschoten. Mogelijk is het vuurwapen al meteen na de schietpartij op 8 april 2018 daar door de daders gedumpt. Enkele dagen na het schietincident werden langs deze zelfde snelweg ter hoogte van Oirschot al persoonlijke spullen van het slachtoffer gevonden. In het TV-programma Opsporing Verzocht werden op dinsdag 22 mei 2018 getuigen opgeroepen om te reageren. De uitzending leverde één tip op.

Onderzoek

Uitgebreid rechercheonderzoek leidde naar zes in Limburg verblijvende verdachten.  Het gaat om drie mannen uit Roermond (21, 22 en 23 jaar), een 26-jarige man uit Venlo, een 21-jarige vrouw uit Geleen en een 28-jarige vrouw uit Sittard. Zij zitten nog in voorlopige hechtenis.

Bosperceel

Uit het onderzoek kwam naar voren dat in een bosperceel aan de Witteweg in Roermond mogelijk voorwerpen verstopt zouden liggen die van belang kunnen zijn in de bewijsvoering. In samenwerking met de plaatselijke politie en specialisten van Defensie werd vanmorgen om 09.00 uur gestart met een zoekactie. Dit leidde tot de vondst van een voorwerp. In verband met het onderzoek doet de politie hierover geen nadere mededelingen gedaan.

Categorie:
Provincie: