zaterdag, 4. augustus 2018 - 17:14 Update: 04-08-2018 17:15

Tieners denken grappig te zijn met 'overval' op bank

Tieners denken grappig te zijn met 'overval' op bank
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Haarlem

Vrijdagmiddag heeft de politie twee jongens van 14 en 16 jaar aangehouden nadat zij tot tweemaal in een bank aan het Houtplein riepen dat zij een overval gingen plegen. 'Een derde jongeman wist te ontkomen', zo heeft de politie bekendgemaakt.

Noodknop

Rond 17.00 uur drukte een medewerker van de bank op de noodknop en kregen de agenten de informatie dat de jongens richting een hotel in de buurt waren gerend. Op de Gasthuissingel werden twee jongens gezien die voldeden aan het signalement. 

Politiehond ingezet

De jonge Haarlemmers konden worden aangehouden met behulp van de politiehond. Eén van de jongens pleegde zoveel verzet, dat de hond moest ingrijpen. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de andere tiener was niet echt behulpzaam en was recalcitrant.

Zeer slechte grap

Op het politiebureau werd uiteindelijk besloten om de twee jongemannen naar huis te sturen. Vermoedelijk ging het om een zeer slechte grap en had het drietal niet de intentie om een daadwerkelijke overval te plegen. Waarschijnlijk hebben zij nu wel hun lesje geleerd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: