dinsdag, 7. augustus 2018 - 13:18 Update: 07-08-2018 17:54

Dode schietpartij Delft waarschijnlijk bekende crimineel

Dode bij schietpartij Delft, vermoedelijk liquidatie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Delft

Bij een schietincident dinsdag aan het eind van de ochtend in Delft is een man omgekomen. Dit laat de politie dinsdag weten.

Traumahelikopter

Het schietincident deed zich rond 11.35 uur voor aan de Kalverbos vlakbij een koffiehuis. Daarbij is meerdere keren geschoten. Politie en hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Ook landde er een traumahelikopter om het slachtoffer eerste medische hulp te verlenen. 

Ter plaatse overleden

Alle hulp mocht echter niet meer baten het slachtoffer overleed ter plaatse. Ambulancepersoneel heeft een wit laken over het slachtoffer gelegd. De politie heeft vervolgens een afzetting gemaakt en zwarte schermen geplaatst rond de locatie.

TGO 

Forensisch opsporing doet ter plaatse uitgebreid onderzoek en agenten horen getuigen. Een politiehelikopter maakt overzichtsfoto’s. Inmiddels is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) samengesteld. Dit team bestaat uit rechercheurs van verschillende disciplines.

Forensisch onderzoek

Forensische rechercheurs zijn een sporenonderzoek begonnen op en rond de plek waar de man is doodgeschoten. In de omgeving zochten agenten naar mogelijke verdachten. De politie roept mensen op die iets gezien hebben wat mogelijk met het incident te maken heeft om 112 te bellen.

Identiteit slachtoffer

De politie heeft nog niet gemeld om wie het gaat maar diverse media melden dat het zou gaan om een bekende crimineel uit Delft.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: