vrijdag, 10. augustus 2018 - 16:41 Update: 10-08-2018 16:46

Schietpartij en gevonden kogelhulzen begraafplaats mysterie voor politie

Schietpartij en gevonden kogelhulzen begraafplaats mysterie voor politie
Foto: Archief EHF
Breda

De politie tast nog in het duister over de precieze toedracht van een schietpartij donderdag op een kerkhof in Breda. Dit meldt de politie vrijdag.

Kogelhulzen gevonden

'Nadat de politie verschillende meldingen ontving dat er schoten werden gehoord bij de begraafplaats aan de Tilburgseweg in Breda, werden daar inderdaad hulzen gevonden. Een schutter of een vuurwapen werd echter niet aangetroffen', aldus de politie.

Schoten gehoord

Rond de klok van 18.15 uur meldde verschillende personen dat zij schoten hoorden op of nabij de begraafplaats aan de Tilburgseweg in Breda. De toegesnelde politie nam poolshoogte en vond inderdaad enkele lege hulzen op de begraafplaats. Verder was er echter niets meer te bekennen. 

Twee auto's

Getuigen wisten vervolgens wel te melden dat er kort voor de schoten twee auto’s geparkeerd hadden gestaan. Eén met een Belgisch kenteken en een auto met een Nederlandse plaat. Na enig speurwerk kon de politie de eigenaar van die laatste auto achterhalen. Een vuurwapen werd bij hem echter niet gevonden. De Belgische auto werd niet meer aangetroffen. De politie doet nog nader onderzoek naar het voorval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: