maandag, 20. augustus 2018 - 7:55 Update: 20-08-2018 13:04

Arrestanten bomalarm Tilburg verdacht van dreigen met terroristische aanslag

Arrestatieteam pakt vier mannen op na bommelding station Tilburg
Foto: Archief EHF
Tilburg

De vier mannen die zondagavond werden opgepakt op het centraal station van Tilburg vanwege een bommelding, worden verdacht van bedreiging met terroristische aanslag. Dit heeft een woordvoerder van de politie bevestigd.

De mannen zitten nog vast en worden verhoord. De politie spreekt ook met de melder die in de trein zat. Daardoor moet meer duidelijkheid komen in de zaak. 

Station Tilburg werd zondagavond wegens een bommelding ontruimd. Het treinverkeer rondom Tilburg werd stilgelegd. De bommelding kwam iets voor 22.00 uur binnen. Daarop werd een explosievenexpert voor onderzoek naar het station gestuurd. De verkeersleiding van spoorbeheerder ProRail berichtte dat het ging om 'een verdachte situatie in een trein'. In deze trein zaten nog een aantal reizigers die niet naar buiten mochten. Een arrestatieteam heeft uiteindelijk vier mannen uit deze trein aangehouden, zo meldt de politie. Er werd gedacht dat een van hen een bom had, mogelijk in zijn rugzak, maar er werd niets gevonden. 

De politie gaf station Tilburg net iets voor middernacht weer vrij. Volgens de NS reden de treinen vanaf 0.30 uur weer volgens de dienstregeling.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: