vrijdag, 24. augustus 2018 - 16:14 Update: 24-08-2018 16:18

Man (33) in zaak vermiste 14-jarige pleegde mogelijk ontucht

 Man (33) in zaak vermiste 14-jarige pleegde mogelijk ontucht
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

De 33-jarige man, die afgelopen woensdag werd aangehouden voor betrokkenheid bij de vermissing van een 14-jarig Haags meisje, heeft mogelijk seksuele handelingen met het meisje verricht en dan dus ontucht gepleegd. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Onttrekken aan ouderlijk gezag

'De man is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft het voorarrest met 14 dagen verlengd', aldus het OM. De man wordt in de eerste plaats verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. Het meisje werd sinds 27 juli gemist en afgelopen woensdag na een tip door de politie op straat aangetroffen. Vermoedelijk heeft de man – in elk geval gedurende enige tijd – haar geholpen zich verborgen te houden.

Ontucht

In de woning van de man is woensdagavond een doorzoeking geweest. Daarbij zijn aanwijzingen gevonden dat daar seksuele handelingen zijn verricht. Daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan. Maar voor nu is de verdachte wel voorgeleid op verdenking van mogelijke ontucht, al dan niet met dwang. Vooralsnog is nog geen duidelijk beeld ontstaan van de drieënhalve week dat het meisje werd gemist. Het onderzoek daarnaar wordt nog onverminderd doorgezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):